Marcel Snippe

Columbusweg 79, 3814 WD, Amersfoort, 06 235 44 968

Een massage op maat

We bekijken in het voorgesprek welke massage het beste past bij jou op dat moment. Tijdens een sessie worden één of meerdere massagevormen aangeboden. Wil je meer informatie over de verschillende massagevormen? Hieronder staat een uitgebreide omschrijving.

.

De massagevormen van Indruk massages

Klassieke massage

Een klassieke massage is een Westerse (Zweedse) massage, waarbij met 100% natuurlijke massageolie richting het hart wordt gemasseerd. Tijdens een klassieke massagebehandeling worden verschillende massagehandgrepen, waaronder strijkingen, duim-over-duim-technieken en knedingen afgewisseld. Bij een klassieke massage ligt de nadruk op de spieren.
Daarnaast heeft de massage fysieke invloed op, onder meer, de bloedsomloop, lymfecirculatie en stofwisseling. De massage beperkt zich niet tot fysieke reacties, maar beïnvloedt iemand als geheel.

Energetische massage (of haptische massage )

De energetische massage is een van oorsprong Oosterse massage, waarbij de nadruk ligt op de energiestroom in jouw lichaam. Een energetische massage wordt ook wel haptische massage genoemd, omdat hierbij een afgestemde en onderzoekende wijze van aanraking centraal staat.

Bindweefselmassage

Bij een bindweefselmassage wordt de bindweefsellaag van de huid gemasseerd met een rolbeweging. Bepaalde huidzones staan in contact met bepaalde organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties. Daarnaast staan de huidzones in contact met bepaalde spieren en botten. Door deze verbindingen kunnen al die plaatsen in jouw lijf via een bindweefselmassage indirect worden beïnvloed. Een bindweefselmassage laat je voelen wat er onderhuids bij je leeft.

Cupping Therapie

Cupping Therapie behandelt de bindweefsellaag met siliconen en glazen cups in combinatie met massageolie. Deze manier van Cupping is een vernieuwde variant op glazen Cupping met glas uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. De cups brengen afvalstoffen uit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak en verbeteren de bloedsomloop. De cups hebben ook een energetische werking.

Voetreflexzonemassage/voetreflexologie

De grondslag voor een voetreflexzonemassage is dat lichaamsdelen en organen, als zones, zijn terug te vinden op de voeten. De gesteldheid van de voeten weerspiegelt daarmee de algehele gesteldheid van een persoon. Bij een voetreflexzonemassage wordt het hele lichaam als het ware, indirect, aangeraakt.  Bij een voetreflexzonemassage kan, gemakkelijk zittende, kleding worden aangehouden.

Psoasmassage

De psoasspier wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. De psoasspier ligt diep in het menselijk lichaam. Deze kernspier loopt vanaf de onderste borstwervel naar de binnenkant van het bovenbeen. De psoas zorgt ervoor dat het heiligbeen en sacro-iliacale (SI)-gewricht in balans blijven. Met name deze spier reageert bij schrik en zorgt dat je kunt vechten of vluchten. De psoas helpt dus om bij bedreiging te overleven. Bij stress is de psoas vaak gespannen. Omdat de psoas het bovenlichaam met het onderlichaam verbindt vormt deze spier ook de belichaming van de verbinding tussen het aardse en het hemelse, ofwel lichaam en ziel.


Polariteitsma
ssage

Ieder lichaam bestaat uit tegenpolen, een opwaartse pool en een neerwaartse pool. Tussen deze polen of polariteiten stroomt (levens)energie. Deze energie is vaak te voelen op de zeven hoofdenergieknooppunten of chakra’s. Doordat de chakra’s tijdens deze massage worden aangeraakt kan je je bewust worden van jouw energiestroom op dat moment.


Holistic Pulsing

Bij Holistic Pulsing wordt jouw lichaam ritmisch bewogen. Ieder lichaam heeft een eigen ritme waarin het prettig beweegt. Vanuit dit ritme wordt de beweging vergroot en kleiner gemaakt. Verder wordt er gestrekt en kan de schudrichting veranderen. De zachte, constante pulsbeweging nodigt uit om te voelen wat jou, nu, beweegt. Tijdens het pulsen kan, gemakkelijk zittende, kleding worden aangehouden.

Dorn Therapie met Breuss massage

Dorn Therapie en Breuss massage behandelen de wervels en gewrichten op dynamische en zachte wijze. Dorn Therapie is in te zetten om scheefstand van een rugwervel of het bekken te herstellen. Een Breuss massage richt zich op herstel van de tussenwervelschijven in de wervelkolom.

.