Marcel Snippe

Columbusweg 79, 3814 WD, Amersfoort, 06 235 44 968

Nordic Walking training

Leer de techniek van Nordic Walking in een privétraining

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is een wandeltechniek waarbij je stokken (poles) gebruikt. Hierdoor wandel je effectiever doordat ook je rug-, schouder- en armspieren actief meedoen. De gewrichten in benen en heupen worden door de techniek juist ontlast. Deze techniek stelt je in staat om je wandeltempo op een prettige manier op te voeren. Nordic Walking ontstond in Finland als zomertraining voor langlaufers.

Opbouw van de training

We beginnen de training met een warming-up waarin aandacht is voor balans en stabiliteit. Vervolgens leer je de basis van de Nordic Walking-techniek met de stokken. We sluiten af met een cooling down. Tijdens de training houden we rekening met jouw fysieke mogelijkheden.

Foto van een groepstraining

Vooraf bepalen we samen hoeveel lessen je af neemt, hoe lang de les is en wat de kosten zijn. Ter indicatie: een privéles van 45 minuten kost €45,00 inclusief BTW, met als locatie Amersfoort. Je kunt Nordic Walking-stokken lenen.

De trainer: Marcel Snippe

Ik ben allround wandeltrainer (zelfstandig trainer Wandelsport niveau 3, volgens de eisen van de Koninklijke Wandel Bond Nederland) in Amersfoort. Ik geef zowel sportief wandeltrainingen als Nordic Walking. Bij de Amersfoortse atletiekvereniging Altis startte ik als projectleider Wandelfit op. Bij deze club richt Wandelfit zich specifiek op mensen met reumatische en andere (chronische) klachten. Naast Nordic Walking-trainingen geef ik massagetherapie en adviseer ik gemeenten en andere organisaties over gezondheids- en beweegbeleid.